„Samozřejmě, že jsme dostávali zpočátku mnoho připomínek. Zvykali jsme si na prostory, úplně nový tým i specifika provozu. Nyní už dokážeme předvídat a za každou novou připomínku těch, kteří se k nám chodí koupat, jsme rádi," říká vedoucí bazénu Aleš Macoun. „Také rádi poradíme, v jakém čase přijít, pokud chce mít plavec bazén takřka pro sebe," dodává.

Největší prvotní stížnosti se týkaly obsazenosti bazénu. Mnozí plavci jen těžce přenášeli přes srdce, že se o plavecké dráhy musí dělit s dětmi. Tak tomu totiž v případě bazénu v sokolovně bylo jen poměrně zřídka.

„Pouze osm hodin týdně, a podotýkám, že máme otevřeno denně od šesti hodin do půlnoci, má veřejnost k dispozici „jen" dvě dráhy. Od pondělí do čtvrtka se to týká stejného času, od 15 do 17 hodin, v pátek to je od 17 do 19 hodin. To jsou hodiny určené dětskému plavání, a s těmi hýbat nemůžeme.," vysvětluje Macoun a dodává, že ze srovnání s bazény v širokém okolí vychází ten mladoboleslavský jako favorit.

Společně s Liborem Sukem, provozním vedoucím restaurace v horním patře bazénu, to na vlastní kůži prověřují v rámci návštěv těchto zařízení. Nejen do Jičína, Liberce, ale také do Pardubic či Kolína vyrážejí za inspirací, jak boleslavský provoz ještě zlepšit. Právě tak přišli například na saunové ceremoniály, novinku, jež rozšířila nabídku wellness programů před pouhými několika týdny a setkala se s velmi pozitivním ohlasem. V atraktivních dovednostech se navíc vycvičili zaměstnanci bazénu, a tak bylo možné službu zařadit v ceně běžného vstupného.

Minulý týden bazén rovněž pozval na pravidelná čtvrteční seniorská cvičení v bazénu za cenu běžného vstupného, jejichž účastníci navíc po předložení vstupenky v restauraci získají kávu a zákusek senioři, kteří nemohou sladké, popřípadě domácí chlebíček za zvýhodněnou cenu. Už první cvičení se setkalo s pozitivní odezvou.

Své pravidelné hosty si už našla i restaurace, která má sice s bazénem společný vstup přes recepci, ale funguje na bazénu nezávisle.

„Samozřejmě jsme otevřeni veřejnosti, nejen návštěvníkům bazénu, a samozřejmě že před vstupem do restaurace z ulice není nutné platit vstup do bazénu. Stačí se dát v recepci po schodech nahoru," připomíná Libor Suk.

Restaurace s bezmála stovkou míst je rozdělena na takzvanou suchou a mokrou zónu a na svačinu či hlavní jídlo sem mohou zaskočit jak ti, které zmohla procházka po půvabném lesoparku Štěpánka, tak plavci přímo z bazénu. Nosit s sebou v plavkách hotovost, není třeba. Plavci mohou útratu zaplatit čipem a účet vyrovnat až při odchodu z bazénu na recepci.

Restaurace vsadila na nesmírně oblíbenou pizzu, kterou místní kuchař připravuje ve vlastní peci z poctivých ingrediencí. Žádné polotovary se v kuchyni nevyužívají. Kromě stálé nabídky těstovin a noků je hostům k dispozici ve všední dny i polední menu sestávající každý den z polévky a tří hlavních jídel. Kromě toho si už velkou popularitu získaly také čerstvé chlebíčky, zákusky, zejména vyhlášené tiramisu, koláče a domácí limonády.

„Stále častěji se stává, že rodina vyšle před odjezdem tátu do restaurace ještě v plavkách, ten objedná pizzu, zaplatí čipem, a než se rodina převlékne, pizza je připravená k vyzvednutí a rodina se nemusí zdržovat čekáním," radí Libor Suk, jak ušetřit čas.

Kapitolou samou pro sebe je venkovní terasa pro plavce i lidi z ulice. Ta kapacitu restaurace rozšiřuje až o 200 míst a s jejím zpřístupněním počítají provozovatelé na první teplé dny. Grilování v blízkosti Klenice pod ševelícími stromy lesoparku patřilo už vloni v létě k nejvyhledávanějším akcím bazénové restaurace.

„Bazén už si stačili oblíbit nejen Boleslaváci, ale i další obyvatelé Středočeského kraje. Ti všichni se mohou o bazénu, restauraci i našich akcích dozvědět více na webu bazenmb.cz nebo saramb.cz," uzavírá Macoun.