V pondělí 31. března se opakovalo otvírání obálek s nabídkami firem, které se přihlásily do výběrového řízení na stavbu bazénu.

V prvním kole byla údajně nejnižší nabídka 270 milionů a přihlásilo se pět firem. Všechny byly následně městem vyzvány, aby cenu snížily, horní hranice byla stanovena na čtvrt miliardy.

Do druhého kola přišly nabídky tři, jak Boleslavskému deníku potvrdil primátor města Raduan Nwelati. "Všechny tři firmy nám navrhly cenu nižší, než byl stanovený strop, tedy 250 milionů korun," řekl primátor.

Nejnižší nabídku podala liberecká stavební firma Syner, která chce akvapark na Štěpánce postavit za  248 900 538 korun. Rozhodnutí tuto firmu vybrat dnes vedení magistrátu oznámí i dalším dvěma firmám, a pokud se do patnácti dnů nikdo neodvolá, bude možné se stavbou začít.

"Další nabídka přišla od firmy Metrostav, a i ta, stejně jako třetí nabídka, byla ve stanoveném limitu. Rozdíl mezi jednotlivými nabídkami byl v řádu jednoho milionu, což potvrzuje, že naše podmínky jsou naprosto reálné a odpovídají současným cenám," dodal primátor Nwelati.