S PID přijdou čtyři nové autobusové linky – 416, 417, 418 a 463. Začínat budou v Mladé Boleslavi. Linka 416 zamíří do Dobrovic, 417 bude jezdit do Mcel, 418 do Brodců a 463 do Rožďalovic.

Změny se ale dotknou i existujících linek. Linku 422, která aktuálně křižuje trasu Lysá nad Labem – Benátky nad Jizerou, čeká prodloužení až do Mladé Boleslavi. Autobus 499 cestující odveze až do Nymburka, 676 pojede místo 499 do Seletic.

Linky, které vozí zaměstnance Škoda Auto do práce, se rovněž změní. Kdo pojede do Nepřevázky a Voděrad, ten může z odpolední směny vyjet ve 22:32 železniční linkou S31 a to ze zastávky Mladá Boleslav, město.

Ilustrační foto.
Přepadli benzínku se zbraní v ruce. Nyní jim hrozí 10 let vězení

Do místních částí obce Luštěnice Zelená a Sluneční bude možné jet linkou 432. Ta vyjede z boleslavského autobusového nádraží ve 22.19 a tyto zastávky obslouží pouze tímto jediným spojem. V ostatních případech tam pojede autobus s číslem 418.

Do Vinařic a Chloumku bude možné jet 418 ve 22.20. Jde o přímý spoj bez přestupu, jen po cestě změní číslo na 416. Smilovice, Charvatce a Mcely v noci obslouží spoj 418 s odjezdem ve 22.25. Ten také po cestě mění číslo, tentokrát na 417. Do Jabkenic pak pojede linka 499.

Na noční směnu pak bude možné jet ze Mcel a Charvatců autobusem 417 do zastávky Dobrovice, autobusová stanice, kde cestující přesednou na 418. Z Jabkenic pojede linka 499. Pro Rejšice a Smilovice bude linka 418.

Z talkshow s Halinou Pawlowskou
Halina Pawlowská rozesmála návštěvníky Vzdělávacího centra Na Karmeli

Navržený systém ale ještě může před uvedením do provozu doznat některých změn.

Co bude s malými dopravci?

S příchodem Pražské integrované dopravy se otevírá otázka, jaký osud čeká vedle tohoto gigantu malé, lokálně působící dopravce. Jedním takovým je například Dopravní podnik Kněžmost. „Kdo ví, co s naším podnikem bude s příchodem PID,“ nechal se před časem slyšet starosta Knězmostu Karel Hlávka. Údajně se ale nemusí ničeho obávat. „Určitě to hrozba není. Důkazem toho je již integrace Rakovnicka. Na Kokořínsku nyní budeme také integrovat malého dopravce Sok. Určitě se se všemi počítá,“ uvedl mluvčí ROPID Filip Drápal.

Hlavní otázkou tak nyní zůstává, kdy přesně integrace přijde. Zatím není jasně daný termín. Počítá se ale s tím, že v průběhu jara provozovatel dodá další informace.

Ilustrační snímek. Pes v útulku
Psí útulek v Mladé Boleslavi bude. Jsou za tím ovšem roky dřiny
Testy fyzické způsobilosti k nástupu k Policii České republiky.
Kondice je u policie nutná. Jen nemusí být okamžitě