Předchozí
1 z 11
Další

Na sídlišti není kde zaparkovat. Chybějí zubaři. Ulice jsou plné děr. A zrovna ve vaší obci stále chybí kanalizace, ačkoliv ji zastupitelé slibují roky. Témata, která vás trápí. Co bude tím hlavním tématem zářijových komunálních voleb ve vašem bydlišti? Co u vás rozhodne volby?

Dejte nám vědět a zapojte se do velké ankety Deníku. V projektu se podíváme do více než dvou stovek obcí a měst napříč celou zemí a zmapujeme hlavní témata, o kterých se u vás živě diskutuje a diskutovat bude. Své názory můžete sdělovat v exkluzivní anketě.

Volby 2022Volby 2022Zdroj: Deník

Jiří Štěpo Štěpánek
DJ, bývalý programový ředitel rádia, Mladá Boleslav

Jiří Štěpo Štěpánerk.Jiří Štěpo Štěpánerk.Zdroj: archiv J. Štěpánka

Tématem by podle mého mělo být neplnění slibů. To se týká například parkovacích zón. Lidé by měli hodit hlas těm osobnostem, které budou plnit sliby dané voličům.

Vladimír Handlík
Vedoucí Leteckého muzea Metoděje Vlacha, Mladá Boleslav

Vladimír HandlíkVladimír HandlíkZdroj: Deník/Milan Holakovský

Z pohledu běžného občana, který vidí, že se v Mladé Boleslavi žije dobře a nemá žádné výhrady, myslím, že kdo bude chtít přijít s něčím novým, bude to mít těžké. Všechny strany se snaží, aby Mladá Boleslav prospívala – a v poslední době se toho pro zlepšení udělalo opravdu hodně. Já jsem tady spokojený; funguje i policie a bezpečnost…

Jaroslav Hořejší
ekonom, Mělník

Jaroslav Hořejší, Mělník.Jaroslav Hořejší, Mělník.Zdroj: archiv respondenta

Jedním z hlavních témat letošních komunálních voleb v Mělníku bude doprava ve městě. Lidé už jsou unaveni z nekonečných uzavírek.

Jan Šoltys
vedoucí obchodu s potravinami, Nymburk

Jan ŠoltysJan ŠoltysZdroj: Deník/Miroslav S. Jilemnický
Rozhodně nejzásadnější téma by mělo být plynulost průjezdu městem. Pořád se tu stojí v kolonách, nevyužívá se obchvat tak, jak by se měl využívat. Je potřeba, aby někdo našel recept na to, jak Nymburk bezpečně a bez kolon zprůjezdnit.

Jaroslava Kořínková
provozovatelka Hudebního klubu Mlejn, Nymburk

Jaroslava KořínkováJaroslava KořínkováZdroj: Deník/Miroslav S. Jilemnický
Alespoň podle toho co slyším, tak se hodně mluví o stavbě skateparku. Ten se slibuje už spoustu let a pořád tam ten nový neroste. To by mohlo být hlavně pro mladé klíčové téma.

Matěj Kozubovský
sportovec, Netřeba

Matěj Kozubovský, Netřeba.Matěj Kozubovský, Netřeba.Zdroj: archiv respondenta
Tématem v naší vesnici může být cyklostezka, kterou obyvatelům slibovalo před pár lety nové zastupitelstvo. Týká se to zejména trasy Úžice – Netřeba.

Milan Hanousek
podnikatel, Staré Ouholice

Milan Hanousek, Staré OuholiceMilan Hanousek, Staré OuholiceZdroj: archiv respondenta
Za mě by mohlo rozhodnout podpoření místního restauračního zařízení, a tím usnadnění podnikání, nájem za minimum, aby to fungovalo primárně pro obec.

Jan Eisenreich
zakladatel spolku DoDružstva (dodruzstva.cz), Praha

Jan Eisenreich, zakladatel spolku DoDružstva (dodruzstva.cz), Praha.Jan Eisenreich, zakladatel spolku DoDružstva (dodruzstva.cz), Praha.Zdroj: Se souhlasem Jana Eisenreicha
Jedním z velkých témat je tragická nedostupnost bydlení, která dopadá především na mladší generaci. Zatím se o jejím řešení hodně mluví, ale bohužel se málo koná. Přitom situace již dávno přerostla únosnou míru a hrozí společenským problémem. Proč máme v Praze v poměru k platům jedno z nejdražších bydlení na světě? Proč si mladá rodina nemůže dovolit důstojné bydlení? Kdo z politiků toto téma zvedne a nabídne komplexní řešení, dovede určitě oslovit spoustu mladých voličů.

Alena Chlapcová
podnikatelka, Kralupy nad Vltavou

Alena Chlapcová, Kralupy nad Vltavou.Alena Chlapcová, Kralupy nad Vltavou.Zdroj: archiv respondenta
Věřím, ze stěžejními tématy budou životní prostředí, revitalizace zeleně a zachování travnatých ploch. Zájem mladých lidi o politiku roste, hledí do budoucna a chtějí ovlivnit, v jakém prostředí budou vyrůstat jejich děti.

Michal Hoblík
ředitel komunikační agentury, Praha

Michal Hoblík, ředitel komunikační agentury ASPEN.PR, Praha.Michal Hoblík, ředitel komunikační agentury ASPEN.PR, Praha.Zdroj: Se souhlasem Michala Hoblíka
Jaké téma rozhodne? To by určitě rádi věděli všichni kandidáti. Dle mého názoru budou opět hrát prim témata týkající se dopravy, zeleně, dostupnosti bydlení či dostatek míst ve školkách a školách.