Boleslav a okolí patří mězi šťastné regiony, kde červnové přívalové deště nenapáchaly téměř žádnou škodu. Jizera se pomalu vrací na všech místech zpět do koryta, povodňová aktivita v tuto chvíli nikde vyhlášena není.

Zatímco na Nymbursku a zejména Mělnicku mají lidé to nejhorší bohužel teprve před sebou, Mladoboleslavsko zůstalo ušetřeno. Přesto je celá situace pečlivě monitorována i dál a všechny složky záchranného systému jsou stále připraveny v případě potřeby zasáhnout.

V úterý kolem šesté hodiny ranní zjistili strážníci městské policie, kteří hlídají říčku Klenici, že zde došlo k mírnému vzestupu vody. "Klenice po celou noc mírně stoupala až na 105 centimetrů, během dopoledne se dostala až na 110 centimetrů, ale na této výšce její hladina kulminovala, poté začala klesat a ve dvanáct hodin jsme zde naměřili rovný metr," potvrdil informaci velitel městské policie Tomáš Kypta.

Vzhledem k dění v sousedních okresech bylo na pomoc na Mělnicko vysláno 12 policistů z Mladoboleslavska, aby zde pomohli svým kolegům dostat situaci pod kontrolu, ve městě automobilů se zvedla vlna solidarity a na řadě míst začaly sbírky materiální pomoci, určené lidem z nejvíce postižených oblastí. Zapotřebí jsou v tuto chvíli především čisticí prostředky, kbelíky, hygineické potřeby a další nezbytnosti, které budou nutné k prvotnímu odstranění následků ničivé povodně.