Koupí to často nekončí. Řada majitelů Mercedesu-Benz třídy G po chvíli zamíří do firmy, která se postará o další úpravy. Jednou z nich je i německá společnost Delta4x4, která na právě zveřejněné sérii fotografií odhaluje své zásahy na novém „Géčku“.

Expozice věnovaná Velorexům a bratrům Stránským v České Třebové
Konstruktéři Velorexu měli pohnutý život. V České Třebové jim zvětší muzeum

Nejdůležitější technickou změnou je zvýšení podvozku vozu. Géčko má o 30 mm vyšší světlou výšku. Rozšířil se také rozchod kol. To kryjí nové černé blatníky na podbězích. Auto dostalo i přídavné „beranidlo“ na přídi v černém laku, které skvěle ladí s jeho fixkově žlutou barvou karoserie. Firma dodala i jiná kola obutá do 23“ off-roadových pneumatik.

Němci nabízí celkem 12 různých designů kol a další přídavky, které nejsou na snímcích ještě vidět. Kormě toho neupravují jen Mercedes-Benz G. Mohou si pohrát i s mnohem levnějšími auty. Takže pokud máte v garáži Ford Ranger, Renault Alaskan, Jeep Renegade, Isuzu D-Max, Suzuki Jimny, Mercedes-Benz X nebo dokonce jen Dacii Duster, není problém.

Pro ostatní jsme připravili výživnou fotogalerii obsahující na 26 snímků upraveného Mercedesu-Benz třídy G. Stačí kliknout a kochat se.

Příslušníci dostali i kulaťoučké Barkasy.
Foto: Trabant, Barkas i stopětka. Za socialistickými auty jeďte do bývalé NDR