Že je rok 2020 rokem jediného tématu, je samozřejmě pravda. Pandemie koronaviru změnila naše životy k nepoznání a měnit je nejspíš bude i nadále. Přesto to nebyl jen rok covidu. Byl to také rok dvou tragických požárů, během nichž zemřel ohromný počet lidí. Byl to rok očekávaných amerických voleb. A také rok startu komerčního dobývání vesmíru.

Darujte předplatné k Vánocům.
Dárek na poslední chvíli: Deník vás vezme na místa, kam se jinak nedostanete

Rok 2020 do dějin vstoupí také jako rok, kdy byla zrušena či přeložena většina velkých plánovaných akcí. V naší ročence vám připomeneme velké sportovní události, festivaly, koncerty i filmové premiéry, o něž jsme přišli. Kteří sportovci si kupříkladu nedobrovolně prodlouží kariéru kvůli odložené olympiádě v Tokiu?

A v ročence jsme nezapomněli ani na bezejmenné hrdiny, bez nichž by nejspíš rok 2020 byl ještě daleko tragičtější. Šili roušky pro lidi ve svém okolí, kteří to sami nezvládli. Úspěšně se poprali s distanční výukou a pomáhali žákům i kolegům. Nasazovali zdraví během těžkých časů, aby nám přinesli dopis či balík. Připomeneme vám malé velké hrdiny roku 2020.