Po nehodě to měl Petr těžké. Ztratil paměť, nemohl chodit, pronásledovaly ho výčitky. Sebral v sobě však veškerou sílu a učil se znovu žít.

„Učil jsem se, jak se chovat na vozíku, jak se dostat z postele na vozík, jak jíst a starat se sám o sebe," přiblížil. Největší oporou mu v tu dobu byla jeho maminka. Skončila v práci a začala se o svého syna starat.

Začátky pro něj byly velmi těžké. “Neměl jsem práci, seděl jsem pořád doma a přemýšlel. Měl jsem v té době i tendenci se zabít,” říká dnes s odstupem času. “Ale to má v tu chvíli asi každý. Člověk musí chtít, překonat ten první rok, naučit se žít ten nový život na vozíčku a žít jako zdravý člověk,” dodává. Nyní Petr sportuje a přednáší na školách. Doufá v to, že díky tomu nikoho z posluchačů nenapadne tak hloupý nápad jako před deseti lety jeho. 

Celý jeho příbeh si můžete přečíst v novém projektu Skutečný život, který je součástí Klubu Deník - prémiového čtení. Jedná se o opravdové příběhy lidí, kteří přežili svou smrt, vydělali miliony nebo zažili obrovské sportovní úspěchy a prohry.