Dopravní policisté se v úterý setkali s opravdu naivním řidičem.

Po deváté hodině ráno kontrolovali vozidla v Nádražní ulici v Mladé Boleslavi. Od města se blížilo vozidlo Škoda Roomster, když však jeho řidič uviděl policisty, s autem se otočil a ujížděl zpátky do Pražské ulice.

Stejně jako řidič viděl policisty, tak policisté viděli řidiče. Jeho chování se jim zdálo podezřelé, a proto se za vozidlem vydali.

Po zastavení škodovky v Pražské ulici, sledovali řidiče, jak si od volantu přesedá na místo spolujezdce. Při následné kontrole samozřejmě sedmatřicetiletý muž policistům tvrdil, že auto v žádném případě neřídil. 

"Pravděpodobně si myslel, že jsou policisté slepí a ze vzdálenosti několika metrů neviděli, kdo vozidlo řídil a ani přesun řidiče od volantu," řekl policejní mluvčí David Schön.

Nelámal si hlavu ani s tím, že byl ve vozidle zcela sám a že někdo musel s autem na místo přijet.

Po několika minutách bylo policistům jasné, proč se je muž snažil takovým dětinským způsobem oklamat.

Za lhaním a úprkem nebyl alkohol, ale zákaz řízení. Ten muži na osmnáct měsíců uložil Okresní soud Mělník v lednu tohoto roku.

Porušením zákazu řízení se muž z Mladé Boleslavi dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí. Za tento trestný čin hrozí pachateli až tři roky odnětí svobody.

Kromě možného vězení je také pravděpodobné, že se dočká prodloužení zákazu řízení motorových vozidel. Zda i napříště bude řídit a následně takhle lhát strážcům zákona se teprve uvidí.