V 19.40 hodin telefonicky oznámila zaměstnankyně obchodního domu Penny market v ulici Jičínská, že zajistili pachatele drobné krádeže.

„Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že pachatel z místa utekl a při útěku napadl jednu zaměstnankyni. Strážníci podle popisu pachatele provedli místní šetření a muže nalezli v nedaleké ubytovně,“ uvedl velitel strážníků Tomáš Kypta.

Muž byl strážníky vyzván k prokázání totožnosti a následování do jmenovaného obchodu, aby se potvrdilo, nebo vyloučilo jeho protiprávní jednání.

Ilustrační foto.
Kliknutí za 2,5 milionu korun. Muž uvěřil podvodné reklamě na internetu

Muž polské národnosti, který jevil známky značné opilosti, se strážníky spolupracoval. V obchodě bylo zjištěno, že je to opravdu on, kdo kradl a z místa utekl. „Vzhledem k tomu, že k útěku použil násilí, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která provedla orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem a následně si celou věc na místě převzala k dalšímu řešení,“ doplnil šéf boleslavských strážníků. Ti ve spolupráci s Policií ČR ještě převezli muže na interní oddělení oblastní nemocnice, kde službu konající lékař rozhodl o umístění opilého muže na protialkoholní záchytnou stanici.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.