Podlázkami, jindy klidnou příměstskou částí Boleslavi, se včera valil hustý dým, který doslova dusil celou čtvrť.

Vzhledem k teplému počasí měla řada lidí otevřená okna, na zahrádkách se sušilo prádlo, děti si hrály venku… Nic z toho ale nevadilo jednomu ze zdejších obyvatel, který se rozhodl zbavit se odpadků.

Na smrdutý kouř upozornili místní lidé i městskou policii, která se na místo vzápětí rozjela, a podle velitele Tomáše Kypty byli i jeho otrlí hoši, zvyklí na ledacos, překvapeni pohledem, který se jim naskytl.

"V zahradní osadě spatřili muže, který zde přebývá, a jelikož nevlastní nádobu na komunální odpad, pálil opravdu vše, co by mělo skončit v kontejneru. Jednalo se například o plastové lahve, starou nepotřebnou obuv, zbytky potravin, oděvy, helmu na motocykl a jiné harampádí," líčí Kypta.

Pochopitelně prvním krokem k nápravě bylo okamžité uhašení soukromé skládky, což nebylo úplně jednoduché. Navíc zápach z kouře přetrvával v okolí značnou dobu po uhašení.

Navíc se ukázalo, že dotyčný "spalovač" není žádný beránek, a na svém kontě má celou řádku dalších prohřešků, kterými se nyní kromě městské policie bude zabývat i magistrát.