O pravdivosti těchto slov se přesvědčil muž z Berounska. Byla to ovšem drahá zkušenost – přišla ho na více než čtvrt milionu korun. Policisté vyčíslili škodu na 231 930 Kč. „Objednal si přes internet loď, poslal peníze – a nemá nic,“ konstatovala ve středu policistka Marcela Pučelíková.

Šlo přitom o typický případ podvodného prodeje. „Poškozený si prostřednictvím německého internetového inzertního portálu nalezl inzerát s prodejem rybářské lodi značky Jeanneau 585 Merry Fischer za částku 8700 eur,“ konstatovala policistka. Komusi, kdo s ním bůhvíodkud komunikoval prostřednictvím mailových zpráv podepsaných jménem Markus Oberg a tvrdil, že žádaná loď se nachází v Anglii, muž uvěřil.

Za její zaslání a doručení zaplatil plavbychtivý Čech rovných devět tisíc eur. Peníze poslal na bankovní účty ve Velké Británii udané prodejcem – a tím příběh končí. Tečka. Dál už se nic neodehrálo. Na zásilku, která měla být doručena 27. července do 16. hodiny, kupující čeká dodnes. „Loď dodána nebyla – a osoba, se kterou poškozený komunikoval, ani údajná přepravní společnost již nejsou kontaktní,“ konstatovala Pučelíková.

Před podobnými nákupy na dálku policie důrazně varuje. Odradit případné zájemce by v mnohých případech mohla podezřele výhodná cena – a především fakt, že platba má putovat na konto v zahraničí.

Odstraňování billboardů jde pomalu.
Kdy padnou billboardy? Až naprší... Až nasněží... Až někdy