Policejní mluvčí Barbora Schneeweissová se pochlubila „úspěšnou realizací v oblasti majetkové trestné činnosti“, spojenou se zadržením trojice podezřelých. Klec podle jejích slov spadla ve čtvrtek 9. května. O den později mladoboleslavský soud rozhodl o vzetí dvou osob do vazby.

Na krádeže policii upozornila samotná firma z Mladé Boleslavi, z níž se součástky opakovaně ztrácely, vyplývá ze slov Schneeweissové. „Na základě oznámení a poskytnutí kamerových záznamů od poškozené automobilové společnosti a následným operativním šetřením kriminalistů bylo zjištěno, že skupina osob v období od konce března do začátku května letošního roku odcizila ve 13 případech celkem 510 kusů turbodmychadel, osm motorů a přepravní palety, čímž byla způsobená škoda přesahující 20 milionů korun,“ upřesnila mluvčí. S dodatkem, že při domovních prohlídkách detektivové středočeské kriminálky zajistili celkem 34 odcizených turbodmychadel v hodnotě necelých 1,5 milionu korun, jeden motor za 180 tisíc – ale také ukradené palety dohromady za půl milionu. A ještě 150 tisíc korun v hotovosti.

Dva z podezřelých jsou stíháni vazebně, třetí pak na svobodě, uvedla Schneeweissová. Připomněla, že v případě prokázání viny a odsouzení by u soudu mohly padnout až desetileté tresty odnětí svobody.

Spalničky - ilustrační foto
Nárůst počtu případů spalniček se konečně zarazil
Záhadná ledová koule v Mordové rokli
Tajemná ledová koule se vrací. Nyní ve filmu