Vysavače a myčky automobilů na benzinových pumpách nejsou, zdá se, jen místem, kde můžete dát svého plechového miláčka do pořádku.
Čtyřiatřicetiletý muž z Ostravy totiž právě kasičky v myčkách používal jako „bankomat".

Jak líčí mladoboleslavský policejní mluvčí David Schön, nebylo právě snadné „kasičkového fantóma", jak mu přezdívali, dopadnout.

„Od konce srpna do konce října došlo v Mnichově Hradišti a Mladé Boleslavi k sedmi případům vloupání do kasiček samoobslužných vysavačů a myček na čerpacích stanicích," vysvětluje.

Pachatele ale nakonec usvědčily záběry z kamer, které jsou na některých pumpách umístěny. Ty jsme mimo jiné otiskli i my v Boleslavském deníku.

Na fotkách bylo totiž vidět i vozidlo, kterým se muž na místo činu dopravoval.

„Důkladné prověření vozidla, které pachatel používal, přivedlo kriminalisty až ke čtyřiatřicetiletému muži z Ostravy. Ten sice nebyl majitelem vozidla, ale na místa vloupání se jím dostával. Po jeho ztotožnění na něj vydal státní zástupce předběžný souhlas se zadržením," pokračuje tiskový mluvčí.

Muž byl tedy na tomto základě v neděli odpoledne v Praze zadržen.

Ukázalo se, že jde o recidivistu, který má na svém kontě řadu dalších škraloupů.

Pikantní je, že přestože místem jeho zadržení byla Praha, na konci října mu byl soudně zakázán pobyt právě na území hlavního města.

I proto umístěn v cele předběžného zadržení, kde si vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu krádež a poškození cizí věci. Nyní mu hrozí trest ve výší až tří let vězení „natvrdo".