S příchodem chladnějších teplot opět vyvstaly problémy s lidmi bez domova.

V Mladé Boleslavi museli hned v pět hodin ráno zasahovat strážníci městské policie v Pezinské ulici, kam je přivolala žena z jednoho z paneláků, za nímž se usídlila dvojice bezdomovců a chovala se tam ne jako doma, ale spíš jako v hotelu, kde za ně někdo uklidí. Měli ale smůlu, strážníci jim totiž nařídili, aby po sobě nepořádek uklidili osobně.

O něco později byl nalezen další bezdomovec pod schody panelového domu v ulici 17. listopadu. Tomáš Kypta, velitel městské policie, k tomu uvedl: "Hlídka na místě zjistila, že se jedná o známého osmadvacetiletého uživatele drog. Strážníci jej probudili a z místa vykázali."

Jiná hlídka strážníků přistihla dva bezdomovce, kteří porušovali vyhlášku města popíjením krabicového vína, když si uspořádali "mejdan" na Jičínské ulici.¨

A den byl zakončen opět konfrontací s mužem bezdomova, o němž strážníky informoval kolemjdoucí. Šlo o bezdomovce v parčíku ve Štyrsově ulici. "Hlídka na místě zjistila, že se jedná o osmatřicetiletého muže. Po probuzení a ověření, zda se nejedná o hledanou osobu jej z místa vykázala," uzavřel Tomáš Kypta.