Podivně se chovajícího muže, který se potloukal po náměstí Republiky, si krátce po jedné hodině ráno všiml pracovník kamerového systému. Muž obcházel auta, zaparkovaná na tomto náměstí, a snažil se do nich nahlížet.

Poté se zřejmě odhodlal k činu a do jednoho auta se rozhodl dostat. Rozbil okénko, ale nic víc už nestihl, protože na místo přijeli městští strážníci.

Vyrušený výtečník se dal na útěk směrem ke Štěpánce, kde nejspíš viděl naději na úkryt. Hlídka mu ale byla v patách, a několikrát se ho pokoušela zastavit obvyklým způsobem. Na výzvy "po dobrém" však muž nereagoval a prchal dál.

Jak potvrzuje ředitel zdejší městské policie Tomáš Kypta, strážníkovi v té chvíli nezbylo nic jiného, než použít těžší kalibr. "Muž totiž nereagoval a utíkal dál kolem garáží směrem k ulici Viničná do místního parku. Strážník ještě opět výzvu zopakoval dvakrát se slovy: jménem zákona stůj, bude použito služební zbraně," líčí Kypta.

Ani toho se nezalekl a běžel stále dál, proto strážník využil svého práva na použití služební zbraně a dvakrát vystřelil do vzduchu. Nicméně zlodějíček měl pro strach uděláno a nezastavil ho ani varovný výstřel.

To se povedlo až za použití několika dobře mířených chvatů, kterými ho strážník dostal k zemi. Jelikož se ale muž nemínil vzdát, bylo nutné mu nasadit pouta.

Jak je v podobných případech obvyklé, na místo byla přivolána státní policie, která si přebrala nejen  "běžce", ale také celý případ, a nyní se zabývá jeho vyšetřováním.