Klaudiánova nemocnice je na nohou, personál chirurgie vyslýchají policisté. Důvodem je podezření, že ke skonu osmaosmdesátileté pacientky, k němuž došlo minulý týden právě na chirurgickém oddělení, nevedly přirozené příčiny. Policie z vraždy podezřívá mladou ošetřovatelku.

„S ohledem na vyšetřování, které je na svém začátku, bližší informace neposkytujeme. Mohu ovšem potvrdit, že bylo zahájeno trestní stíhání ošetřovatelky pro podezření ze zločinu vraždy. Podezřelá žena je ve vazbě," potvrdil Boleslavskému deníku mluvčí středočeských policistů Jakub Vinčálek, který odmítl komentovat jak skutečnost, kdo zpochybnil přirozené příčiny úmrtí a věc nahlásil, tak způsob domnělé vraždy. Některá média ovšem s odvoláním na své zdroje z nemocnice uvádějí, že příčinou smrti mělo být vpíchnutí vzduchu do žíly pacientky.

Nenechte si ujít: Policisté při noční službě zachránili život sebevraha

Samotná nemocnice rovněž mlčí. „Do ukončení vyšetřování se nebude vedení Klaudiánovy nemocnice k případu vyjadřovat," říká Hana Kopalová, mluvčí zdravotnického zařízení. „Od začátku vyšetřování je nemocnice plně k dispozici Policii ČR. Naši pracovníci s policisty velmi úzce spolupracují, protože je v našem zájmu, aby byla věc řádně prošetřena. Od prvního okamžiku nemocnice rovněž učinila několik bezpečnostních opatření," dodává.

Boleslavskému deníku se však podařilo zjistit, že policisté na základě dosavadního vyšetřování nepracují s teorií, že by podobně nejasných úmrtí mělo být v Klaudiánově nemocnici více.

V České republice došlo k zatím poslednímu prokázanému případu vraždy pacienta ošetřovatelem před jedenácti lety. Vraždil Petr Zelenka, který si později vysloužil přezdívku „heparinový vrah". Zelenka má na svědomí životy deseti pacientů havlíčkobrodské nemocnice a odpykává si doživotní trest. Naopak bývalá zdravotní sestra z Rumburku Věra Marešová, podezřelá v roce 2015 z toho, že zabíjela draslíkem, byla soudem očištěna.

Zda případ z boleslavské nemocnice bude mít blíž k prvnímu nebo druhému, ukážou až výsledky vyšetřování.

Čtěte také: Nepřezuté pneumatiky se mohou stát osudnými