Na svém kontě má ještě nejméně dalších 20 posprejovaných objektů, mostů a podchodů, informovala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. „Podle jeho "rukopisu", co se týče nápisů a provedení, začali policisté objasňovat další případy, a to i z minulých let, které má na svědomí stejný muž,“ konstatovala.

Zvlášť oblíbeným motivem byl nápis TRES, vyvedený v různých barvách, grafických provedeních i velikostech. „Od roku 2013 do roku 2016 jím posprejoval hned pětkrát zeď podél cyklostezky k ulici Raabova a jednou zeď garáže v Benátkách nad Jizerou,“ uvedla Schneeweissová. Připomněla také rozměry: téměř dva na tři metry. Ačkoli se k těmto malůvkám dotyčný přiznal, stíhán za ně nebude. Jde o činy, které již byly promlčeny. Jiná je situace v případě nápisů nastříkaných od roku 2019 do letošního června. Za poslední tři roky jich policisté napočítali 14, kdy tento muž vyzdobil k obrazu svému například protipovodňovou zeď, silniční most – a především zdi podél cyklostezky. I k těmto dílům se tento muž přihlásil.

Zdravotní středisko v Červených Pečkách.
Středočeský lékař se ostře obul do antivaxerů. Jeho vyjádření visí až v Bavorsku

„Nyní je podezřelý z přečinu poškození cizí věci, za což v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ připomněla Schneeweissová. Podotýká však, že k uzavření případu se zatím neschyluje: policisté ještě čekají na znalecké posudky. „Až na základě jejich výsledků může být v celé věci rozhodnuto,“ uvedla mluvčí.