„Jediný kus v ČR, Aventon Diamond, díly Ritche WCS,“ napsal majitel na serveru Cyklobazar.cz bezprostředně po krádeži, kdy se obrátil na milovníky cyklistiky s žádostí o pomoc při pátrání. „Je to dráhovka; jen tak někdo na něm jezdit neumí,“ doplnil Tomáš M., jenž se současně svěřil, že krádeži nezabránily ani troje dveře.

O pomoc při pátrání požádala v úterý veřejnost i Eva Hašlová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ. Upřesnila, že kolo nezvyklého vzhledu má bílý perleťový rám hranatého tvaru, bílé sedlo a černá řidítka typu „beran“. „Na rámu jsou zelené proužky a obrázky diamantů. Na přední vidlici se nacházely zelené matky a na převodníku dva červené šrouby. Rám byl v místě převodníku lehce promáčknutý; přelepený nálepkou,“ upřesnila Hašlová, jak kolo vypadalo v době krádeže.

Policisté uvítají jakékoli informace, které by k odcizenému kolu mohl někdo poskytnout. Lze zavolat na telefonní číslo 974 881 700, kontaktovat policii prostřednictvím bezplatné linky 158 – nebo i osobně zajít na služebnu.

Nehoda autobusu na silnici I/16 před kruhovým objezdem u Nového mostu v Mělníku.
Vážná nehoda v Mělníku. Autobus se zřítil ze srázu, tři lidé se zranili
Ilustrační foto.
Hledaný muž se podle policie vymlouvá na rakovinu