„Neukáznění řidiči couvali na dálnici,“ odsoudila jejich počínání. S upozorněním, že se jedná o skutečně nebezpečný manévr v silničním provozu.

Na dálnici D10 u Staré Boleslavi se však zařadit zpátečku nebálo hned několik řidičů. „Zřejmě z důvodu ušetření času se rozhodli pro couvání k nejbližšímu sjezdu,“ shrnula Hašlová, jak šoféři osobních aut v sobotu 29. června odpoledne reagovali na kolonu, jež se v houstnoucím provozu vytvořila na dálnici ve směru na Prahu, kde si práce silničářů vyžádaly omezení se zúžením počtu jízdních pruhů.

„Místo čekání v koloně se několik řidičů rozhodlo pro riskantní jízdu – a začali na dálnici couvat ke sjezdu. Toto jednání neuniklo policistům z Brandýsa nad Labem, kteří byli vysláni na místo,“ připomněla Hašlová, že prohřešky spáchané bezmála před dvěma týdny nejsou zapomenuty. Byť se vlastně „nic nestalo“ – vše se naštěstí obešlo bez nehody. „Policisté s řidiči sepsali přestupkové jednání a věc následně oznámili správnímu orgánu k dalšímu postupu,“ uvedla Hašlová. Právě v úvodu zmiňované pokuty ve výši do deseti tisíc korun jsou podle jejích slov sankcí, jíž může skončit správní řízení.

V souvislosti s touto událostí policie připomíná, že za volantem je třeba věnovat plnou pozornost řízení i dění kolem sebe. A také předvídat jednání ostatních řidičů – což dokáže zabránit nepříjemným událostem.

Ilustrační foto.
Policisté letos napočítali více nehod, ale s mírnějšími následky

K podobnému incidentu došlo už vloni v srpnu na dálnici D11 ve směru z Hradce Králové do Prahy u exitu na 68. kilometru, kde couvalo nebo se otáčelo okolo třiceti vozidel.

Zdroj: Youtube
Žlutý autobus havaroval na dálnici. Zranila se stevardka
Žlutý autobus havaroval na dálnici. Zranila se stevardka
Ilustrační foto
Trestných činů v kraji přibylo, vedou Kladensko a Mladoboleslavsko