Ve čtvrtek po desáté večer prováděla hlídka strážníků městské policie kontrolní činnost na třídě T. G. Masaryka. Tam narazila na dva podnapilé muže, stojící u otevřeného a zaparkovaného vozidla Škoda Fabia.

V autě byla velmi nahlas puštěna hudba, a proto hlídka muže upozornila, že vzhledem k pokročilé hodině je jejich hlučné chování nevhodné.

Muži hudbu zastavili, vozidlo uzamkli a odebrali se do nedaleké restaurace. Tím, ale celá událost zdaleka nekončila.

Na zaparkované auto se občas zadíval pracovník kamerového systému a po čase zjistil, že do něho nastoupily dvě evidentně podnapilé osoby, které se s ním i rozjely.

Na místo ihned vyrazila hlídka strážníků, která fabii zaregistrovala na křižovatce ulic Viničná a Na Celně. Policejní vůz opilou posádku zastavil.

Pětatřicetiletého řidiče vozidla strážníci vyzvali k prokázání totožnosti a předložení dokladů potřebných k řízení vozidla. Muž hlídce uvedl, že není vlastníkem řidičského oprávnění.

Vzhledem k tomu, že jeho chování vykazovalo známky značné podnapilosti, byla na místo prostřednictvím operačního důstojníka přivolána hlídka Policie ČR. Před jejím příjezdem se řidič snažil z místa utéct. Strážníci ho dostihli a za pomoci donucovacích prostředků zadrželi.

Po příjezdu hlídky Policie ČR bylo zjištěno, že uvedený řidič má soudem uložený zákaz řízení a je pod vlivem alkoholu.

Krevní test následně prokázal, že muži v krvi skutečně koluje 2,5 promile alkoholu. Během noci, kterou strávil na služebně, mu bylo sděleno podezření z trestného činu řízení pod vlivem návykové látky.