Vše se odehrálo v pondělí dopoledne, kdy dotyční přijeli bílou dodávkou k chatě v obci Černolice. Ukázali štípané dřevo, které měli v autě, a nabídli jeho prodej. Za čtyři tisícovky. Tvrdé suché dřevo vypadalo slušně, a tak muž přikývl. Protože však potřebnou částku neměl u sebe, zajel si pro peníze domů. Mezitím se ale podmínky změnily.

„Jeden z mužů, který si sedl k němu do vozidla, mu cestou sdělil, že cenu přepočítal – a za uvedené dřevo má zaplatit 14 tisíc korun. Poškozený jednomu z podvodníků tuto částku v místě bydliště předal,“ konstatovala Dětská. Připomněla, že dotyční 75letého zákazníka uvedli v omyl v úmyslu se obohatit – a vylákali z něj navíc deset tisíc korun. „V případě dopadení a následného odsouzení hrozí pachatelům za tento podvod až dvouletý pobyt za mřížemi,“ konstatovala Dětská.

I částka, kterou posádka dodávky požadovala původně, přitom byla vysoká ažaž – a nešlo tedy o nijak zvlášť výhodnou nabídku. Ukázalo se totiž, že u chaty muži složili dříví v hodnotě vyčíslené na 3400 Kč.

Na záchraně koně nedaleko Měchenic se podílelo pět jednotek.
Koně z jámy hasiči dolovali skoro tři hodiny