To jsou lokality, na něž se tito detektivové specializující se na drogovou problematiku zaměřovali v uplynulých měsících. Pak spadla klec. Policistka Marcela Pučelíková v úterý informovala, že 11. března byla zadržena trojice podezřelých.

Muži ve věku 34, 29 a 28 let vyslechli obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Všichni jsou stíháni na svobodě. Kriminalisté jim kladou za vinu, že drogy dodávali koncovým uživatelům. Distributory se však prý stali i sami pro sebe; i oni údajně patří mezi konzumenty.

Sanitní vozy
Místo 15 nových sanitek jich záchranáři koupí 5+10

„Policisté zajistili kokain a extázi. U jednoho z mužů byla objevena pěstírna marihuany, ze které bylo zajištěno 71 rostlin konopí,“ shrnula Pučelíková zákrok z minulého týdne. S dodatkem, že překvapením se stal nález několika balení anabolik. Nacházet steroidy podporující růst svalů přitom detektivové řešící drogové kauzy jsou zrovna zvyklí. Nyní se snaží zjistit, odkud preparát pocházel. „Nevylučují, že tyto zakázané látky mohl dodávat někdo z prostředí kulturistů nebo majitelů fitness center,“ poznamenala Pučelíková.

Vyloučeno podle jejích slov také není, že se případ dále vyvine a rozkošatí. Trestní stíhání by se mohlo nově týkat i několika dalších osob.

Ilustrační foto
Nezaměstnanost klesla. Ale jen o tři setinky
Pastvina u Milovic.
Radní upravili vizi ochrany středočeské přírody