V neděli pět minut po poledni přijal dispečink městské policie hlášení, že v areálu firmy Bytos v Bezručově ulici sedí již od večera předchozího dne muž ve stále stejné poloze. Policii tamní obyvatel kontaktoval kvůli obavě o jeho život.

O pouhé dvě minuty později na místo dorazila hlídka. Uzavřenou branou stoupila do areálu firmy, nalezla modré vozidlo značky Honda a za jeho volantem skutečně i muže. Ten nereagoval ani na klepání na okno.

Hlídka se proto rozhodla do uzamčeného vozidla dostat násilím. Za pomocí hasicího přístroje strážníci rozbili zadní okénko na pravé straně a bez váhání vozidlo odemkli. Po ohledání však zjistili, že muž nejeví známky života.

V 12:20 na místo dorazila rovněž záchranná služba. Lékař však musel konstatovat smrt. Policie ČR, která na místo přijela jen o několik minut později si věc převzala k dalšímu šetření. 

„Lékař na místě vyloučil cizí zavinění, patrně šlo o přirozené úmrtí, ale byla nařízena zdravotní pitva, která nám řekne víc," uvedl pro Boleslavský deník policejní mluvčí David Schön.