Policejní mluvčí Barbora Schneeweissová připomněla, že policisté z Obvodního oddělení Mladá Boleslav řádně evidují a postupně sčítají i drobnější přestupky, jakými mohou být malé krádeže. Právě proto se u osmadvacetiletého muže a šestatřicetileté ženy dostaly ceny jejich prohřešků postupně na desetitisíce korun.

Nakradli věci za desetitisíce

Osmadvacetiletý cizinec má na svém kontě čtrnáct krádeží za období od září loňského roku března letošního roku. „Odehrály se na různých místech v Mladé Boleslavi. Muž si z prodejny odnášel vše možné, jednou to bylo syrové maso, sladkosti nebo alkohol, jindy zase parfémy, holící stojky nebo kosmetika,“ sdělila mluvčí s tím, že celková škoda na odcizených věcech dosáhla částky 30 tisíc korun.

Podobně je na tom i šestatřicetiletá žena z Mladé Boleslavi. Ta se dopustila celkem třinácti krádeží. „I ona se zaměřila na obsáhlé spektrum věcí, které si z obchodů v Mladé Boleslavi odnesla bez zaplacení. Především se jednalo o dámské i pánské parfémy, kosmetiku, zubní pasty, ale i ona několikrát odešla bez zaplacení potravin a sladkostí,“ doplnila mluvčí. Celková škoda v těchto případech dosáhla 43 tisíc korun.

Vloupání - Ilustrační foto
Garáže v Brodcích měly nezvanou návštěvu. Zmizely dva motocykly

Oběma nenechavcům již mladoboleslavští policisté sdělili podezření z pokračujícího přečinu krádeže. Hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.