„Pracovníci bezpečnostní agentury (BA) jí údajně vyhrožují, že ji budou tlouct. Hlídka se na místě spojila s oznamovatelem. Strážníci také kontaktovali pracovníky BA, kteří na místo již přivolali hlídku Policie České republiky, která měla vyřešit drobnou krádež,“ uvedl velitel městské policie Tomáš Kypta. Pracovníci BA následně tvrdili, že ženě nijak nevyhrožovali, což nakonec sama potvrdila. Oznamovatel se nakonec přiznal, že si vše vymyslel v marné naději, že tak nebude řešen přestupek jeho přítelkyně. Zaměstnanci agentury nechtěli řešit nepravdivé obvinění z přestupku a tak strážníci z místa odjeli. 

Těžká dopravní nehoda u obce Obrubce 18. července 2020.
U obce Obrubce narazil řidič do stromu, do nemocnice letěl vrtulníkem

Z Koliby ukradli vybavení

Krádeží v budově Koliby, tedy bývalého hotelu, se zabývají mladoboleslavští policisté. „V 07.30 hodin provedla hlídka pořádkových strážníků na žádost a za asistence vedoucí odboru majetku města kontrolu objektu Koliby na Štěpánce, kam se měly vloupat osoby bez domova,“ uvedl velitel městské policie Tomáš Kypta. Strážníci na místo vyjeli a zjistili, že skutečně došlo k vloupání do objektu a zevnitř bylo vyneseno vybavení baru. „Strážníci provedli kontrolu celého objektu. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si celou věc převzala k dalšímu opatření,“ dodal Kypta.

Popíjel s pistolí

Muže s pistolí a nožem na třídě Václava Klementa nahlásila pohotová občanka ve čtvrtek po 13. hodině. Ten seděl před obchodem, popíjel a před sebou měl položeny zbraně. „Následně oznamovatelka uvedla, že se muž zvedl a odešel směrem ke kruhovému objezdu u sportu, kde se jí ztratil z očí. Dle získaného popisu se operátorovi městského kamerového systému podařilo muže vypátrat u zastávky MHD na třídě T. G. Masaryka,“ uvedl velitel městské policie Tomáš Kypta. Muže pak našla PČR a převzala si jej.

Ilustrační foto
Podezřelého ze znásilnění policie vypátrala díky nedopalku