„Podezřelá byla následně zadržena a policisté ji o víkendu obvinili ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu," vysvětlil s tím, že bližší informace ani další okolnosti případu nemůže v současné době komentovat. Muž, který utrpěl vážné poranění, byl transportován do pražské nemocnice.

Za bombu půjde do vězení

Mladá Boleslav - V pátek odpoledne aktivoval desítky policistů a strážníky, teď už sedí ve vazbě. Řeč je o muži (47), který nahlásil, že v obchodním domě v ulici U Stadionu je bomba. „Policisté a hasiči evakuovali přes tři sta osob. Poté i se speciálně vycvičeným psem budovu prohledali, ale nástražný bombu v nákupním centru nenašli," připomněla mluvčí policie Lucie Nováková. Jen pár hodin poté kriminalisté muže vypátrali a obvinili z přečinu šíření poplašné zprávy. Hrozí mu až pět let vězení.

Čtěte také: Kaufland kvůli nahlášené bombě prohledával policejní pes. Šlo o planý poplach

Na parkovišti rozbíjel lahve

Mladá Boleslav - Řinčením skla na sebe přitáhl pozornost opilý cizinec, který v neděli brzy ráno rozbíjel skleněné láhve na parkovišti na třídě Václava Klementa. Jeden z kolemjdoucích proto na muže zavolal strážníky. Ti kromě jiného zjistili, že je zraněný na hlavě. Jak uvedl ředitel strážníků Tomáš Kypta, cizinec nejdříve nijak nereagoval na výzvy hlídky, že narušuje veřejný pořádek. Po chvíli ale začal být agresivní. Strážníci muže následně odvezli do Klaudiánovy nemocnice na ošetření a poté na policejní odděleni, kde musel své chování vysvětlovat.

Čtěte také: Záhadná smrt v boleslavské nemocnici. Podezřelá ošetřovatelka je ve vazbě