Když v neděli odpoledne nalezla náhodná běžkyně dvě nehybná těla vedle polní cesty mezi Bukovnem a Vincem, ještě nebylo jasné, co se tam vlastně stalo.

Ukázalo se, že pro jednoho z mužů přišla pomoc pozdě, byl už mrtvý. Druhý byl s těžkými zraněními transportován do střešovické nemocnice.

„Muž měl středně těžká poranění hlavy. Nekomunikoval, nicméně sám dýchal," upřesnila zdravotní stav mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Okamžitě se rozjel kolotoč policejního pátrání, v němž důležitou roli sehrál také patolog. „Nařízená soudní pitva potvrdila, že muž zemřel násilnou smrtí," uvedl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Na těle měl mrtvý podle něj bodnořezná poranění.

Kdo a proč se tedy pokusil dva muže Mezi Bukovnem a Vincem ubodat? Policisté se odpověď dozví možná už velmi brzo, protože jejich pátrání přineslo první úspěch již záhy. „Policie zadržela v úterý ráno podezřelého z nedělní vraždy a pokusu o vraždu dvou mužů," potvrdil mluvčí. Včera odpoledne byl pachatel poslán do vazby.

K případu policie nechce poskytovat další informace, protože vyšetřování stále probíhá, nicméně to vypadá, že vrazi byli dva, a druhého tedy ještě hledají. Klíčovou roli v objasnění tragických událostí sehraje svědectví muže, který přežil.

Jasné je také to, že pachateli hrozí výjimečný trest. „Po zahájení trestního stíhání u jednoho muže pro vraždu a pokus o další nyní dotyčnému hrozí v případě odsouzení trest 15 až 20 let, případně i výjimečný, protože čin spáchal na dvou osobách," dodal Vinčálek.