Krátce po pondělní půlnoci vyrazila hlídka městské policie na náměstí Míru. Podle telefonického oznámení se měl ve sklepích jednoho z domů pohybovat podezřelý muž, který ze sklepa vynášel jízdní kolo.

"Po příjezdu na místo byla hlídka strážníků vpuštěna oznamovatelem do domu. Tam strážníci objevili vylomené dveře od dvou sklepů a zaslechli zvuk utíkajících kroků po schodech vzhůru," uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Po krátké honičce v prostorách domu strážníci v mezipatře podezřelého muže zadrželi. Oznamovatel hlídce potvrdil, že se jedná o muže, kterého viděl ve sklepě, jak vynáší jízdní kolo. 

Hlídka na místě ověřila totožnost podezřelého a cestou operačního dozorčího zavolala na místo hlídku Policie ČR. Ta si po svém příjezdu celou věc převzala k dalšímu šetření.

Jak vyšlo najevo, podezřelý muž byl před nedávnem propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody na svobodu rozhodl, že si na svojí pravidelnou dávku drog a alkoholu pomůže krádeží.

"Dotyčný nepatří mezi amnestované, ale byl propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody," upřesnil informace o pachateli krádeže policejní mluvčí David Schön.

Díky pozornému obyvateli domu a včasnému zásahu hlídky strážníků se podařilo soukromý majetek obyvatel ochránit a muže dopadnout.

Podezřelý muž byl umístěn do policejní cely v Mladé Boleslavi a případem se dále zabývají policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování.