V první etapě bude město rekonstruovat chlazení. Pořízení nové technologie je podle starosty otázkou 14 až 15 milionů korun, dotace od Státního fondu životního prostředí by měla pokrýt 80 procent nákladů.

V další fázi přijde na řadu zastřešení, které vychází zhruba na 30 milionů korun. Dotaci by v tomto případě mohlo poskytnout ministerstvo školství. „Pokud se změní technologie a vystaví se nová plocha, je nemyslitelné, aby stadion zůstal nezastřešen," uvedl Vacek.

Stadion byl vybudován v roce 1986 a město ho minulou zimu slavnostně zprovoznilo po pětileté odstávce. V této sezoně se začalo bruslit až po Novém roce, před Vánoci to znemožnila závada, která se musela odstranit. 

Týden bruslení

Zimní stadion v Dobříši stále čeká na rekonstrukciZdroj: archiv HC DobříšRadnice chce stadion více propagovat, od 23. do 29. ledna pořádá ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje akci Týden bruslení. První den od 18 do 20 hodin bude na zimním stadionu slavnostní zahájení. Ve dnech 24. až 27. ledna přijdou na led od 9 do 15 hodin školáci a předškoláci. Finále přijde 28. a 29. ledna, kdy se v době od 9 do 12 hodin uskuteční hra a ukázka hokeje HC Dobříš a od 13 do 18 hodin bude bruslení rodin.

Akce je pro všechny děti bez rozdílu dovedností na bruslích. Potřeba je ale vzít si s sebou základní vybavení, tedy brusle, helmu, rukavice a o víkendu i hokejku. Peníze na vstup nebudou při akci potřeba. O děti se během školních tréninků budou starat profesionální a licencovaní trenéři z Veřejné sportovní akademie a zároveň bude zajištěn i zdravotní dozor. Na programu je i třikrát zdarma bruslení rodin a setkání s osobnostmi ledního hokeje.

Čtěte také: Děti i dospělí v Čáslavi se dočkali zimního stadionu