„Pro nás všechny je to velká rána. Zprávu jsem se dozvěděl už včera a musím říci, že jsem měl slzy v očích. Znali jsme se spolu od mládí, on byl o tři roky starší než já, oba jsme se pohybovali kolem sportu. Byl to zlatý člověk a strašně skromný, bude nám všem moc chybět,“ popsal své první pocity vedoucí rakovnických hokejistů Vladimír Soukup.

Smutná zpráva se během čtvrtečního rána začala šířit i po sociálních sítích, kde lidé hromadně vyjadřovali upřímnou soustrast a vzpomínali na skvělého chirurga.

Rodák z Krušovic působil léta ve funkci primáře rakovnické nemocnice, na jejímž chirurgickém oddělení pracoval prakticky půl století. Byl uznávanou kapacitou po celé republice, ale také vynikajícím sportovcem. Hrál závodně volejbal, hokej a věnoval se i dalším sportům. Poté sportovcům jejich rány ošetřoval, a to i v pokročilejším věku.

„Honza léta dělal doktora při hokejových zápasech, kluky ošetřoval a když bylo potřeba, tak nějaké to koleno i odoperoval. Všude, kam jsem přijel a říkal jsem na ortopedickém oddělení, že mi koleno operoval pan Silber, reagovali všichni stejně: Tak to je pan někdo. Měl ohromné jméno,“ dodává Vladimír Soukup.