Letos tam bude od čtvrtka 26. do neděle 29. května řada novinek. „Vystavovatelé přivezou nové modely kulovnic, brokovnic a malorážek, japonské kulovnice, mnoho typů nově povolených tlumičů hluku výstřelu, optiky, luxusního oblečení a vybavení jak pro náročné lovce, tak i veškeré vybavení pro pobyt do přírody,“ uvedla manažerka výstavy Pavla Ličková.

Vystaveny budou trofeje okresních mysliveckých spolků, významné trofeje Vojenských lesů a statků i Lesů České republiky. Raritou bude trofej zlatého jelena bílého, kterou do své expozice zařadí Panství Žehušice.

Překážky v psím parku vedle obchodního domu Billa na kraji Žižkova v Poděbradech.
FOTO: Psí park v Poděbradech bude sloužit nejen k relaxaci, ale také k výcviku

Velká část haly B bude věnována partnerům výstavy. Českomoravská myslivecká jednota představí kluby sokolníků, kynologů nebo trubačů. Příznivci Petrova cechu mohou navštívit expozici Českého rybářského svazu.

V oblasti včelařství, kterou zaštítí Český svaz včelařů, najdou návštěvníci vše, co potřebují pro chov včel. Nebude chybět expozice Středního odborného učiliště včelařského z Nasavrk, nabízející i poradnu pro zájemce o chov včel.

„V doprovodném programu vystoupí trubači, kynologové, vábiči a sokolníci. Věnovat se budeme i kulinářství a zvěřině. Na venkovním pódiu budou po celou dobu výstavy bavit návštěvníky známé kapely a soutěže. Pro děti jsme společnými silami se svazy připravili poznávací stezku, na které budou plnit úkoly a poté si odnesou krásné odměny. S herečkou Klárou Jandovou pokřtíme mysliveckou přírodní Jankovu limču,“ připomněla další z manažerek veletrhu Eva Švecová.

Policisté našli na pozemku nedaleko Kladna uhynulé šelmy.
Mrtvé šelmy na Kladensku: Chovatelé popírají, že by jim zvířata chyběla

Areál výstaviště bude otevřen denně od 9 do 17 hodin. Na tuto výstavu je možné přijít i se psy, kteří však musí být po celou dobu v areálu na vodítkách.