Přestože motoristé mohli dálniční známky na letošní rok kupovat už od loňského listopadu, mnoho z nich to opět nechalo na poslední chvíli. Zvýšený zájem o dálniční kupony tak na začátku února způsobil, že jich byl na některých prodejních místech nejen na Mělnicku nedostatek. A to především těch krátkodobých. Potvrzuje to i Miroslav Odnoha z Kralup nad Vltavou, který novou desetidenní známku sehnal až u třetí benzinové pumpy. „Když jsem byl služebně na Kolínsku, skoro nikde nebyla k sehnání. U dvou pump po cestě ji neměli, ale u třetí jich naopak měli dost," líčí své zkušenosti z poloviny února Miroslav Odnoha.

Čtěte také: EET? Prázdné výlohy a strach

V posledních dnech se situace zlepšila. U většiny čerpacích stanic v regionu nyní hlásí zásobu i několika stovek kusů známek. „Včas jsme si známky objednali, takže s tím nemáme problém. Máme roční, měsíční i desetidenní. Aktuálně jdou nejvíc na odbyt ty roční a pak desetidenní, o měsíční moc zájem není," řekl Dušan Zabilanský z mšenské čerpací stanice.

S prázdnou řidiči neodejdou ani od býkevské čerpací stanice 2S. „Zatím máme dálničních známek dost, nejvíc jsme je prodávali během ledna. Teď už to bude asi slabší," připomněla zaměstnankyně pumpy, který stojí u silnice I/16.

Kromě čerpacích stanic lze ale známky zakoupit také na pobočkách České pošty. „Dálniční kupony všech hodnot nabízíme na všech poštovních pobočkách. V případě vyprodání jakékoliv hodnoty, jsou zásoby dálničních známek průběžně vykrývány na základě objednávek z ceninových pošt," uvedl Ivo Vysoudil, specialista pro komunikaci České pošty.

Ceny zůstávají stejné jako v minulých letech. Roční kupón 2017, který platí již od 1. prosince 2016 až do 31. ledna 2018, stojí 1500 korun, měsíční 440, desetidenní 310 korun.

Čtěte také: Vykácené topoly nahradí platany a nové keře