I když na jeho pracovištích platí úřední hodiny stanovené na pondělí a středu vždy od osmé do sedmnácté hodiny, osazenstvo kanceláří na celkem šesti regionálních pobočkách vyzývá návštěvníky nejen k dodržování aktuálních hygienických opatření, ale také k využívání rezervačního systému. Jeho cílem je zabránit hromadění většího počtu osob.

„Objednávací systém, který se již v letošním roce osvědčil, opět zavádíme jako ochranné opatření,“ vysvětlila za odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál středočeského policejního ředitelství Dagmar Červinková. S tím, že se má opět uplatňovat již osvědčený postup.

Senioři a koronavirus - Ilustrační foto
Vláda posílá seniorům skrze poštu znehodnocené roušky. Mohou ohrozit zdraví

Většinou mají návštěvníci na dané pracoviště nejprve zavolat a domluvit si „objednání“ – tedy návštěvu na konkrétní den a hodinu. Pobočky v Kladně (která funguje i pro okres Rakovník) a na Praze-venkov pak vedle telefonického objednání k vyřízení své záležitosti nabízejí také internetový rezervační systém.

Návštěvníky zbraňového odboru policisté dále žádají o používání roušek, připravených dezinfekčních prostředků i o zachovávání dvoumetrových rozestupů. Důležité je podle Červinkové i to, aby se v budovách policie příchozí zbytečně neshlukovali.

Kontakty na pobočky zbraňového odboru středočeské policie:

- Benešov (pro okres Benešov): 702 129 876
- Kladno (pro okresy Kladno a Rakovník): 702 129 875
- Kolín (pro okresy Kolín, Kutná Hora a Nymburk): 702 129 874, 725 997 567
- Mělník (pro okresy Mělník a Mladá Boleslav): 702 129 873
- Příbram (pro okresy Příbram a Beroun): 702 129 872
- Praha-venkov: 702 129 879

Zdroj: Policie ČR

Testování na covid-19. Ilustrační foto.
Máte koronavirus? Pozitivním pacientům přijde mail či smska