Ten do Vrbčan přiletěl vrtulníkem a na místo vystoupení přijel historickým vozem. „Chci popřát vrbčanským hasičům všechno nejlepší, hodně let a málo požárů," řekl mimo jiné na pódiu legendární zpěvák.

Shodou okolností je prý dlouholetým kamarádem Evžena Kollera, starosty zdejších hasičů. Michal David vzpomínal na to, že se znají ještě od dob, kdy Evžen Koller bydlel jinde a dělal policistu.

Zpěvák zazpíval několik svých hitů. Když zpíval Ruskou Mášu, postarali se plaňanští hasiči o skvělé a vtipné vystoupení. Na další písničku pak předvedly své vystoupení také mažoretky.

Vyhlídkové lety

Pak se však autor diskotékových písní, které zná již několik generací, musel rozloučit. Spěchal totiž na další koncert do Hodonína. Slíbil však, že ještě nad diváky zakrouží vrtulníkem a z výšky jim zamává. Svůj slib splnil.

Let vrtulníkem místní zpěvákovi závidět nemuseli. Také oni si mohli vyzkoušet létat v helikoptéře. K dispozici totiž byly vyhlídkové lety. „Bylo to úžasné," svěřil se jeden z jejich účastníků po přistání.

Přítomné děti jistě ocenily možnost podívat se zblízka nejen na vrtulník, ale na návsi také na veškerou hasičskou techniku nebo například na zbraně. Dětem se věnovali také pražští městští policisté.

Aktivní zálohy

Nechyběla ukázka již zmíněného vyproštění z vozidla a zajímavá byla i práce kynologů se psy. Zejména pánskou část publika pak nadchla ukázka zásahu aktivních záloh Armády ČR. Vždyť který chlap si nerad hrál na vojáky.

Jelikož šlo o slavnost hasičů, byla na programu také ukázka požárního útoku nejmenších hasičů a celý program zahájila slavnostní schůze, na které se předávala ocenění členům sboru. Poté následoval slavnostní úvod a pochopitelně také průvod a uctění památky obětem první světové války.

Program pokračoval až do večerních a nočních hodin. Přítomní si na návsi mohli zatancovat s kapelou Tornádo nebo zkusit své štěstí v připravené tombole.

Čtěte také: Hasiči zdolávali věž pomocí jednohákového žebříku