Svůj středočeský program prezidentský pár zahájí ve středu dopoledne na krajském úřadu soukromým půlhodinovým setkáním s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou (ANO) a jejím manželem; následně se již za přítomnosti médií setká se členy středočeského zastupitelstva.

Miloš Zeman.
Policie uzavřela prověřování útoku na počítač Zemana

Prezidenstká kolona by se měla objevit v obci Úholičky 

Po schůzce s řediteli příspěvkových organizací kraje odcestuje hlava státu do Slaného, kde se na odpoledne chystá setkání s lidmi z firmy Ekofrukt: nejprve s vedením společnosti – a posléze i se zaměstnanci.

Čtyři hodiny po poledni by se prezidentská kolona měla objevit v obci Úholičky na Praze-západ. Tam Miloš Zeman nejprve pohovoří s jejími představiteli, pak se setká i s občany. Bude to od 16.30 v kulturně společenském centru na statku číslo 10. O 35 minut později pak prezident ukončí svůj středeční program zápisem do místní kroniky a dekorováním obecního praporu pamětní stuhou. Podobné to ostatně bude i v dalších navštívených lokalitách.

Prezident zamíří na Kutnohorsko a do Benešova 

Jestliže ve středu program cesty končí na Praze-západ, ve čtvrtek pokračuje v Kostelci nad Černými lesy na pomezí Prahy-východ a Kolínska. Tam se Miloš Zeman dopoledne seznámí s činností Terapeutického centra Modré dveře (které pečuje například o lidi s mentálním handicapem, psychickými obtížemi či duševním onemocněním) i s jeho týmem.

Odpoledne pak prezident zamíří Kutnohorsko a do Benešova. Mimo jiné se setká s obyvateli Čáslavi (od 14.20 na náměstí Jana Žižky z Trocnova) a Benešova (na Masarykově náměstí od 16.35). Podobně jako o den dříve v Úholičkách je v plánu prezidentské cesty vyhrazeno na tato setkání po půlhodině.

Miloš Zeman.
Zeman opět navštíví střední Čechy, zamíří například do Benešova

V závěrečný den navštíví Zeman firmu Linet 

Závěrečný den návštěvy patří návratu do Slaného. V tamější firmě Linet čeká Zemana nejen setkání s představiteli společnosti i jejími zaměstnanci, ale také ukázka vyráběných polohovacích postelí. I zde je plánováno půlhodinové setkání s občany – od 12.45 na Masarykově náměstí. Na tomto slánském náměstí také program prezidentovy návštěvy končí: společnou tiskovou konferencí s hejtmankou Pokornou Jermanovou. A kde jinde než v hotelu Hejtmanský dvůr!