Vzdělávací centrum se od 9.30 hodin promění na kreativní dílnu, kde se budou tvořit zvířecí masky či si zde malí návštěvníci mohou nechat namalovat na obličej oblíbené zvíře. V 11 hodin se za zvuku hudby vydá od Vzdělávacího centra veselý průvod dětí v maskách k venkovnímu výběhu slonů, kde následně proběhne oslava prvních narozenin nejmladšího člena stáda, slůněte Rudiho. Vše nejlepší mu popřeje jeho kmotr prof. Josef Koutecký.

První křest v Zoo Praha byl věnován novému rozšířenému vydání Lexikonu zvířat od A do Z. Kmotrami se staly náměstkyně primátorky E. Kislingerová a radní hl. m. Prahy a radní MČ Praha 3 I. Ropková. Akci moderoval Václav Žmolík.
Pražská zoo oslavila 86. výročí od svého otevření

Přesně v poledne se uskuteční komentované setkání u slonů a po něm se průvod vypraví zpět ke Vzdělávacímu centru, kde bude akce zakončena pohádkovým divadelním představením.

Sajgy mongolské vypadají jako zvířata z jiných časů. I díky samici s telemetrickým obojkem, které financovala Zoo Praha, se o životě kriticky ohroženého druhu dozví vědci více.
Pražská zoo pomáhá chránit ohroženou sajgu mongolskou

Víkendový program na sobotu 7. října:
09.30 – 11.00; 14.00 – 16.00 Výtvarná dílna – výroba masek, facepainting (Vzdělávací centrum)
   
11.00 Start karnevalového průvodu (Vzdělávací centrum)
11.30 Předání dárků slůněti Rudimu od kmotra prof. Kouteckého (Údolí slonů)
12.00 Komentované setkání u slonů (Údolí slonů)
13.00 Divadelní představení (u Vzdělávacího centra)