Ze středečního sdělení středočeských hygieniků plyne, že do podniku, který vedle snídaní nabízí i rychlé občerstvení, nanuky a rozlévané nápoje, přišla kontrola už během posledního květnového dne. A již 7. června bylo potvrzeno, že uložená pokuta a nařízená nápravná opatření se neminuly účinkem.

Prvotní zjištění však rozhodně nebyla příznivá. Na podlaze kuchyně odhalili hygienici černou a mastnou špínu se zbytky potravin nebo zaschlou krev jak pod pracovními stoly a regály, tak kolem chladicích zařízení. A znečištění se nenašlo pouze na zemi. V pořádku nebyly ani sporák, nářezový stroj nebo chladicí a mrazicí zařícení. Všechny chladničky měly na gumovém těsnění dveří plíseň a zbytky potravin, v jedné pak z uloženého masa vytékala krev, protékající až na podlahu. Navíc se v lednicích našla řada věcí, které prý byly soukromé – nikoli určené ke zpracování v kuchyni. Překvapil i obsah pultového mrazáku: společně byly skladovány věci, které musejí být uloženy odděleně: syrové maso, nanuky, led určený k chlazení nápojů.

Hygieniky už ani nepřekvapilo, že se nedočkali předložení dokumentace týkající se analýzy rizik a stanovení kritických bodů, jejichž posláním je mimo jiné zajistit, aby se v kuchyni nekřížily cesty „špinavých“ a „čistých“ potravin. A došlo i často se opakující závadu: u umývadla v kuchyni chyběly prostředky na mytí a hygienické osušení rukou.

Kontroloři reagovali mimo jiné omezením provozu restaurace – pozastavením přípravy teplých i studených pokrmů v její kuchyni, a to až do doby odstranění závad. Po týdnu se přesvědčili, že už je vše v pořádku.