V Zooparku Zvířátkov se už konalo několik velmi originálních akcí pro širokou veřejnost. Děti i dospělí mohli být i svědky kozí svatby, křestu mláďat, křestu lamy i sletu mimozemšťanů. Vedení zooparku uspořádalo ještě další různorodé a originální akce pro širokou veřejnost například Arabelu, Velikonoční veselici a další. Lidé si při nich užili spoustu dobré zábavy.

Zvířátkov je také cílem výletů řady mateřských škol z blízkého i vzdálenějšího okolí. Dětem se věnují zasvěcení znalci zvířat, kteří děti zábavnou formou seznamují s jednotlivými zvířecími druhy. Členové Spolku s vybranými zvířaty vyjíždějí za dětmi také přímo do jejich školek.

V zahradě Zvířátkov již zahájil svou činnost chovatelský kroužek. Zvířátkov je přístupný každý pátek od 14 do 18 hodin a v sobotu i neděli od 10 do 17 hodin.

Statek U Merlina

Další minizoopark provozují manželé Cynkovi v obci Chyňava ve statku U Merlina. „Náš minizoopark je otevřený pro veřejnost od května do září," uvedla spolumajitelka statku U Merlina Helena Cynková.

Minizoopark má za sebou první sezonu. Návštěvníci tam absolvují prohlídku s odborným výkladem o všech zvířátkách na statku. Prohlídky s výkladem jsou ale pouze na objednání a pro skupinu nad deset osob. „Najdete u nás zvířata domácí, co ke statku a vesnici patří, tak i exotická, jako je velbloud, klokan a lamy. S lamami můžete jít s námi i na procházku," uvedla k aktivitám minizooparku Helena Cynková.

Návštěvníci si mohou v minizooparku v areálu Statku u Merlina zvířátka také nakrmit a děti si je v případě chuti mohou dokonce i pohladit. Kluci a děvčata si mohou nakrmit roztomilé holandské kozičky, ovečku a když budou mít štěstí, tak i malého klokana Skippyho či lamu Leontýnku.

Čtěte také: Zelčínský zoopark láká na zvířata, která bývala na každém dvorku