Navíc získal před finále soutěže na soustředění nejlepší dvanáctky titul Sympaťák roku 2015, za který poletí příští týden na prestižní světovou soutěž na Filipíny.

Titul Sympaťák roku nezískal náhodou. Nyní šestadvacetiletý Jan Vurm má totiž stále úsměv na tváři. A to
i ve chvílích, kdy jsou ostatní vážní. Během tohoto roku se mu podařilo obhájit bakalářskou práci a dokončit vysokou školu. Nyní má před sebou zřejmě velkou kariéru. Ale to se ukáže až po jeho návratu z Filipín.

„V květnu jsem konečně po šesti letech udělal státnice a ve středu jsem měl promoci. Termíny soutěže se stále posouvaly. Měla být nejdříve koncem roku, pak 
v únoru, nakonec se to posunulo na květen, ale to by mi určitě nevyhovovalo kvůli státnicím. Kontaktoval jsem organizátory a ti mi řekli, že je to v pohodě, protože tam zrovna v té době byly prezidentské volby, a tím by se obě akce potkaly," uvedl Vurm.

Šance pro evropské typy

„Filipínci totiž tuto soutěž sledují podobně, jako my třeba mistrovství světa 
v hokeji. Takže jedu až teď, v sobotu 9. července," řekl s tím, že evropské typy mají v této části světa velkou šanci se dostat do špičky. „Uvidíme, jak dopadnu, ale je velká šance dostat tam potom také práci. Už proto, že Filipínci tyhle soutěže opravdu hodně sledují," věří v úspěch.

A co ho ve světové soutěži čeká? Podobně jako při našich soutěžích to bude například promenáda ve spodním prádle, promenáda v plavkách, ukázka toho, co umí, což je v jeho případě hra na klavír.

„Také jsme dostali za úkol přivézt si svůj národní kroj. Ten jsem sehnal, ale neměl jsem boty. S tátou jsme našli po dědovi jezdecké boty a naštěstí mi padly jako ulité. Dále musíme přivézt něco, co je typicky české, takže jsem se rozhodl pro poděbradské lázeňské oplatky. No a poslední věc je nějaká česká hračka nebo postavička. Krtečka už vezl můj kamarád na jinou soutěž, tak jsem dal na radu a povezu plyšového Rákosníčka," popsal Jan Vurm  to, co všechno poveze na soutěž.

Čtěte také: David Šváb z Čáslavi se stal čtvrtým nejhezčím mužem České republiky