„V úterý a ve středu jsme měli návštěvnost srovnatelnou s víkendy. Minulý týden jsme zaznamenali také vysokou návštěvnost, byl jsem překvapený, protože obecně je únor pro náš areál slabší, protože lidé jezdí na hory," řekl provozovatel skiareálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku Jaroslav Krejčí.

Čtěte také: Středočeské lyžařské areály měly o víkendu slušnou návštěvnost

Na nedostatek lidí si areály nemohou stěžovat

„Jedeme pořád ve stejném režimu, lidí je dost, máme tady místní prázdniny, takže na nedostatek lidí si nestěžujeme. Uvidíme, co o víkendu, má přijít oteplení a někoho to možná odradí," uvedl provozovatel skiareálu Chotouň v Jílovém u Prahy Jan Němeček.

Podmínky k lyžování jsou ideální 

Podmínky si chválí také provozovatel lyžařského střediska Kvasejovice na Příbramsku Petr Kroužil. „Máme tu krásně, podmínky ideální. Návštěvnost je dobrá, u nás ale zatím jarní prázdniny nejsou, vídáme tu ale lidi z Mělnicka a Plzeňska, kteří nás objevují poprvé," řekl Kroužil.

„Máme metr sněhu, sluníčko, podmínky jsou extrémně dobré. Aktuální návštěvnost je slušná, o hodně vyšší než v jiné všední dny. Je to tím, že jsou u nás jarní prázdniny," uvedl provozovatel skiareálu Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy Jan Zenkl.