ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Nový informační portál najdete na internetu na webové adrese: www.stredocesistredocechum.cz. Jeho cílem je na jednom místě soustředit ověřené a aktuální informace o všem, co by Středočeši měli, potřebovali či chtěli vědět o novém typu koronaviru a jím vyvolávaném onemocnění Covid-19. A vytvořit jedno místo propojující Středočechy potřebující v nynější náročné době pomoc s těmi, kteří jí nabízejí.

Hejtmanka a předsedkyně Bezpečnostní rady Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová s rouškou na obličeji.
Elektronické sledování pohybu Středočechů startuje v pondělí

Takové cíle má i portál vytvořený státem – a už grafická úprava dává najevo, že tohle není žádný středočeský trucpodnik. Naopak: na první pohled je zřejmé, že cílem je již osvědčené iniciativy „protáhnout“ do regionu a dál rozvinout. A jestliže texty na tento web vkládají členové týmu inovačního centra a zástupci jednotlivých odborů krajského úřadu, lze se na zveřejněné informace spolehnout.

Velmi vyhledávanou sekcí může být například burza práce zaměřená výhradně na střední Čechy, očekává viceprezidentka Hospodářské komory ČR Irena Bartoňová Pálková. „Nebo připravované další podpůrné aktivity, aby se občané více seznámili s firmami a podnikateli ve svém okolí a podpořili regionální rozvoj,“ upozornila, že středočeský portál ke koronaviru bude mít využití i v době, kdy se koronavirovová krize začne zklidňovat a podnikatelské aktivity se rozjedou naplno.

Ilustrační foto.
Počet Středočechů nakažených koronavirem se vyšplhal na 788