Na otázku Bdezděkova předchůdce Martina Kupky (ODS) hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) vysvětlila, že to souvislí s úvahami o budoucí transformaci Asociace středočeských nemocnic. „Ale ani koalice nemá jednoznačné stanovisko,“ dodala, že zatím nemůže uvést žádné podrobnosti. Až koaliční jednání dospějí k jednoznačnému stanovisku, chce výsledek předložit k debatám napříč politickým spektrem.

„Abychom měli souhlas všech,“ vysvětlila s tím, že nechce zavádět změny, které by po volbách případní nástupci třeba zase chtěli rušit.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
S návrhem otevřít zastupitelské kluby veřejnosti opozice nepochodila

Kupka také připomněl slova, která radní Bezděk v minulosti pronesl na jednání zdravotnického výboru. Vyvodil z nich, že se ve vedení středočeských nemocnic zřejmě uvažuje o změnách, které by se mohly podobat modelu fungování krajských nemocnic v Jihočeském kraji. To ovšem Bezděk nepotvrdil, i když úvahy o obsáhlejších změnách budoucna nepopírá. „Občas se mi v hlavě honí takové věci, že vám nedokážu konkrétně odpovědět,“ obrátil se ke Kupkovi.

Krajští zastupitelé tedy ve odsouhlasili změnu, která otevírá prostor pro další změny. Jaké by měly být, se však teprve uvidí. Zatím se nabízí jediný komentář: aktuální rozhodnutí se jeví jako změna pro budoucnost.

Příroda v CHKO Brdy.
Hádky kolem turistiky v Brdech jsou minulostí, soupeři jsou v jedné partě