O odstoupení Jurinové se vědělo dopředu už od posledního zastupitelstva, kdy proti ní a práci radnice vystoupil Michal Žána, syn koaličního kolegy Jurinové ze Změny pro Sadskou. To byla podle jejích slov poslední kapka.

Koaliční partneři se dohodli, že by novým starostou mohl být Milan Dokoupil, což také zastupitelé odhlasovali. Ke svým jednáním nikdo z nich však nepřizval Aloise Bultmana, který ve volbách v roce 2014 získal druhý nejvyšší počet hlasů hned za Evou Jurinovou. Ten se také vzdal svého mandátu radního. „Půjdu milerád proti vám do opozice," řekl zklamaný Bultman svým koaličním kolegům ze Změny pro Sadskou a KSČM.

Po zvolení Milana Dokoupila do funkce starosty bylo tedy po odchodu Jurinové i Bultmana nutné zvolit ještě dva nové radní. Stali se jimi Michal Žána 
a Martin Shánil, oba ze Změny pro Sadskou.

Návrat ke konstruktivní spolupráci

Od středy je tedy novým starostou Sadské Milan Dokoupil. Bude se prý snažit vrátit ke konstruktivní spolupráci bez vzájemného napadání a pokračovat v otevírání radnice.

„Například pro příští rok se chystáme část rozpočtu vyhradit pro projekty navržené občany. Dále je nutné do úspěšného konce dotáhnout několik větších investičních projektů, na jejichž přípravě jsem spolupracoval už jako radní," uvedl Milan Dokoupil.

„Jedná se o přístavbu základní školy, dokončení rekultivace břehů Jezera a hlavně to, co nás pálí ze všeho nejvíce, tedy rekonstrukce místních komunikací a výměny veřejného osvětlení," vyjmenoval první nutné kroky, které ho čekají 
v křesle starosty Sadské 
v blízké budoucnosti.

Čtěte také: Bývalá moderátorka Eva Jurinová končí ve funkci starostky Sadské