„Práce je zajímavá, ale současně i náročná – nicméně se nejen vám, kteří nastupujete jako ‚začátečníci‘, ale i déle sloužícím policistům snažíme vytvářet i celou řadu kurzů a školení k zvládnutí různých vyhrocených, nebezpečných či vypjatých situací,“ připomněl, co nováčky čeká v řadách největšího bezpečnostního sboru v republice. Úplně nejdřív ale přijdou výcvik, nácvik a zácvik: základní odborná příprava sloužící ke zvládnutí všechno, co policista musí znát a umět.

Ilustrační foto.
Policisté jsou připraveni zachraňovat lidi z vody. I teď v zimě

Předpoklady, že ve výuce policejní práce obstojí, mají všichni přijatí nováčci skvělé. Museli zvládnout veškeré vstupní požadavky – prověrky fyzické zdatnosti i psychologická vyšetření. Stejně jako ti, kteří přijímacím řízením a všemi nástupními procedurami prošli před nimi. „Od roku 2016 do současnosti nastoupila ke středočeské policii bezmála tisícovka nových policistů a policistek,“ připomněla mluvčí Vlasta Suchánková.

Zdroj: Youtube

Přece jen však policie v posledních letech slevila v oblasti zdravotních předpokladů. Na rozdíl od dřívějška nyní při nástupu nevadí třeba brýle nebo lehčí alergie.