Skóre utkání z pohledu policie je ovšem čistá nula: nebylo třeba řešit jakékoli protiprávní jednání. „Celková atmosféra při utkání byla velmi poklidná,“ konstatovala policistka Veronika Čermáková s tím, že během zápasu nebylo třeba jinak zasahovat. Také odchod pěti tisícovek fanoušků byl podle ní bezproblémový. V okolí stadionu ani jinde ve městě se přičiněním fandů neodehrávalo nic nepatřičného. Příznivci z Prahy spořádaně odjeli autobusy nebo svými auty.

FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha.
Boleslav sešívané nezastavila, rozhodla branka Milana Škody

Policisté ovšem byli v pohotovosti pro případ, že se něco semele – a řada z nich pracovala v terénu už několik hodin před výkopem. „Na základě zjištěných poznatků a informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový,“ konstatovala Čermáková. Policie podle jejích slov především sledovala slávistické fanoušky a doprovázela je při přesunu.

Do bezpečnostního opatření i usměrňování dopravy se zapojilo více než 150 policistů nejen z Mladoboleslavska, ale i z dalších oblastí kraje. Nechyběli policisté se psy, ale ani členové antikonfliktního týmu. Z hlavního města také přijeli příslušníci speciální pořádkové jednotky, kteří se postarali o doprovod slávistů.

Policistka Čermáková pochválila nejen chování fandů, ale i práci svých kolegů. Pro udržení veřejného pořádku byly podle ní velmi důležité komunikace a včasné předávání informací fanouškům. „Před utkáním, během něj i po skončení utkání,“ konstatovala.