Práce začnou na počátku března, s úplným uzavřením se pak počítá od 15. dubna, informovalo v pátek středočeské hejtmanství. Rozsáhlou rekonstrukci si vynutil technický stav mostu, který se v poslední době rychle zhoršoval. Hotovo by mělo být do devatenácti měsíců, tedy do září příštího roku. 

Náklady na zásadní opravy se vyšplhají na 276,3 milionu korun – přičemž se počítá s podporou z evropských fondů dosahující až 228,3 milionu. Za tyto peníze se podaří nejen zaručit, že most bude bezpečný a zůstanou zachovány všechny jeho funkce včetně zatížitelnosti a vazby na další komunikace, ale navíc konstrukce získá i větší odolnost. Pro nové podpěry mostu by pak neměla být problém ani tak extrémní situace, jako je náraz vlaku – v případě, že by souprava vykolejila.

Cenu „Anděl“ převzal z rukou prezidentky Bílého kruhu bezpečí Petry Vitoušové vedoucí 1. oddělení odboru obecné kriminality krajského ředitelství policie Středočeského kraje Jiří Slovák.
Šéf oddělení vražd získal cenu za andělský přístup
Stlačený zemní plyn neboli CNG se jako levnější palivo ohleduplné k životnímu prostředí prosazuje nejen ve firemních osobních autech, ale i v hromadné dopravě.
Na stlačený zemní plyn dokáže klidně jezdit i kamion