Pivo z Kutné Hory bude mít jednoduchý název - Kutná Hora. Doplňovat by jej měl slogan "Odkaz zavazuje". Ten by měl odkazovat k letité tradici vaření piva v Kutné Hoře.

Od roku 2017 se budou v Kutné Hoře tradiční metodou vařit světlá piva ve třech stupňovitostech - 10°, 11° a 12°. Distribuce bude formou prodeje v obchodech po celém území České republiky a také v lokálních restauracích, jak v lahvích, tak v KEG sudech.

„Základem našeho pivovaru bude produkce klasické řady spodně kvašených piv českého či plzeňského typu, tedy 10°, 11°, 12°. Tato piva se budou v ocelových varnách vařit tradiční českou metodou na dva rmuty a především na takzvanou stupňovitost, tedy bez následného ředění piva vodou," potvrdil sládek pivovaru Jakub Hájek.

Osobitý charakter piva

„Základem receptur bude použití kvalitního českého sladu a chmele ze žatecké a tršické oblasti, jejichž poměr a kombinace budou dodávat jednotlivým pivům osobitý charakter. Kvašení bude opět tradičně oddělené, tedy hlavní kvašení při 9 °C v otevřených nádobách, takzvaných spilkách, a dlouhodobé dozrávání v tancích při teplotách okolo 1 °C, u 12° ležáku ne méně než 60 dní," uvedl Hájek.

„Do budoucna určitě počítáme i s produkcí speciálů - spodně, ale i svrchně kvašených piv," dodal sládek.

Čtěte také: Pivo v Česku vaří už přes 300 minipivovarů