Podobně jako dřívější etapy rekonstrukce přinášejí nově zahájené práce výrazná omezení. Doprava je svedena do jednoho jízdního pruhu a kyvadlový provoz řídí semafory. Tak, jak bývali dosud zvyklí, řidiči neprojedou ani k prodejnám obchodních řetězců Tesco a Lidl – a na druhé straně k čerpací stanici pohonných hmot Benzina.

Ilustrační foto.
VIDEO: Řidič kamionu po nehodě nadýchal přes dvě promile

Práce na rekonstrukci dalších částí Černokostelecké mají pokračovat i v příštím roce. To, že se podařilo se zadavatelem, Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, domluvit přesunutí akce, si pochvaluje starosta Vladimír Kořen (Klidné město). „V kombinaci s městskými investicemi a investicemi Středočeského kraje by to znamenalo totální dopravní kolaps,“ vysvětlil.

Citelnou změnou pro říčanskou dopravu, rovněž aktuální od pondělka, je také uzavření rekonstruovaného mostu nad železniční tratí v ulici 5. května pro dopravu kromě cyklistů a pěších (chodci ale nemohou na cestu pro pěší pod mostem). Práce na mostě ovlivní i provoz na trati, avšak pro cestující by neměly přinášet zásadnější dopady (počítá se pouze s možností zpoždění v řádu minut).

Videosourhn 7.–8. července 2018
Letadélko podpálilo pole a ze silnice se stala sjezdovka: videa víkendu