Na čtvrteční podvečer doporučuje Šárka Charousková z magistrátu návštěvu Sboru českých bratří, který od 17. hodiny hostí vyhlášení výsledků výtvarné a fotografické soutěže Boleslav jinak. Ta byla určena pro děti a mládež z Mladoboleslavska ve věku od šesti do osmnácti let, přičemž k rozdělení mezi nejúspěšnější účastníky je připraveno sto tisíc korun (za prvenství je to v mladších kategoriích deset tisíc, u starších patnáct). V doprovodném programu mimo jiné vystoupí zpěvačka a herečka Yvetta Blanarovičová.

Další čtvrteční pozvánky potěší rozmanité smysly. ŠKO Energo Aréna je od 17.30 dějištěm 16. kola hokejové extraligy, kdy přijede HC Olomouc. Společenský dům Lávka nabídne od 18. hodiny v rámci Klubu zdraví nadčasové vaření s Thermomixem; možnosti varného robotu představí Petr Oczko. A od 19 hodin se lze na hvězdárně nechat unášet Tychonovým příběhem.

Na parkovišti mezi panelovými domy na sídlišti V Zátiší v Kralupech nad Vltavou skácel ve čtvrtek 21. října vichr strom na parkující auto. Na místě zasahovali hasiči.
Vichr lámal stromy, komplikoval dopravu. ČEZ vyhlásil v kraji kalamitní stav

Sobota patří v kynologickém areálu na Krásné Louce od osmé ranní tradiční klubové výstavě – tentokrát s Klubem chovatelů kníračů Praha město. Od 14. hodiny se lze do haly Pluhárna za průmyslovkou vydat na skate exhibici. V době mezi 17. a 19. hodinou si u altánu v parku Štěpánka je možné užívat Prapodivností rodiny Addamsových – což je zážitkový podvečer pro rodiny s dětmi od šesti let. Naopak jen pro dospělé bude sobotní program ve velkém sále domu kultury: od 20 hodin se tam uskuteční erotický ples.

V neděli se od šesté ranní až do poledne konají bleší trhy na Podchlumí. Nedělní odpoledne bude v domě kultury patřit především dětem: divadelní sál od 15 hodin nabídne nedělní pohádku – tentokrát to bude Červík Jiřík a světluška Liduška. Odpoledne a podvečer pak v Mladé Boleslavi patří zážitkům z florbalu. Nová sportovní hala u 5. základní školy bude od 16. hodiny hostit 8. kolo florbalové extraligy žen, přičemž přijde celek 1. SC Tempish Vítkovice – a v městské sportovní hale se od 17 hodin hraje 10. kolo florbalové superligy: místní florbalisté tentokrát hostí FBC 4Clean Česká Lípa.